För dig som redan är kund

Skatt och redovisning

Skatt för dig som privatperson
Jan M

Reseavdrag blir skattereduktion 2023?

Ett av de vanligaste avdragen i inkomstdeklarationen för privatpersoner är reseavdragen, alltså dina resor mellan bostad och arbetsplats. Propositionen om förändrade reseavdrag är överlämnad till riksdagen. Går förslaget igenom kommer de nya reglerna att gälla från 1 januari 2023.

Läs mer »
Nyheter
Jan M

Något om cykelförmån

I dessa tider av miljötänk låter många arbetsgivare de anställda använda företagets cyklar även privat. Som alla andra förmåner ska denna beskattas, men från och med 1 januari 2022 finns där en viss skattefrihet. Det är endast förmånsvärde över 3000 kronor per år som behöver tas upp till beskattning.

Läs mer »
Skatter och avgifter
Jan M

Juletid – Gåvotid

God morgon! Då är det måndagsmorgon och en ny arbetsvecka kickar igång. Julen står snart för dörren så idag presenterar jag ett inlägg om gåvor.

Läs mer »
Företagsbeskattning
Jan M

Skattereduktion för inventarier

Det finns idag en tillfällig lag om skattereduktion för inventarieköp som du gör under 2021. Reduktionen är 3,9 % av anskaffningsvärdet på inventarier som anskaffats mellan 1 januari och 31 december 2021.

Läs mer »
Moms
Jan M

Detta med representation

Det finns egentligen ingen bestämd definition på begreppet representation i skattelagstiftningen. Men för att avdrag ska medges måste utgiften ha ett direkt samband med din

Läs mer »

Ser fram emot att
höra av dig